Radionica vrtlarstva u Udruzi KAS

imp

Posljednji su dani realizacije EU projekta “Godine nisu važne” udruge KAS iz Siska. Tom prilikom udruga organizira radionicu vrtlarstva, te druženje na prostorima udruge KAS, Savska 66 (bivša ORA) u Sisku, u četvrtak 16.3.2023. s početkom u 15 sati.

 

Radionicu će voditi Boris Lemaić, a uređivat će se senzorni vrt udruge. Posjetitelje očekuje i mala zakuska nakon radionice. Pozivamo sve umirovljenike na ovu vrlo zanimljivu radionicu na kojoj će se puno toga naučiti, te posavjetovati u vezi nadolazećih proljetnih radova u svojim vrtovima.

 

Ova radionica je jedna od posljednje tri koje će se održati do kraja ožujka. Projekt “Godine nisu važne” održavao se 30 mjeseci na prostoru Sisačko-moslavačke županije a cilj mu je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

 

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta umirovljenici su sudjelovali na raznim radionicama kao što su predavanja o zdravlju i preventivi bolesti, radionice o psihičkom i mentalnom zdravlju, psihološke pomoći, radionice o važnosti tjelovježbe, radionice socijalnih i emotivnih vještina, radionice o Internet bankarstvu, te rada na računalima, radionice vrtlarstva i aranžiranja cvijeća. Uz dva izleta za umirovljenike, održana su i dva stručna skupa. Umirovljenici su nastavili daljnja druženja koja se i dalje provode kroz kreativne radionice u prostorijama KAS-a u Sisku.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 (85%), te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

najčitanije