Radionica vrtlarstva u Udruzi KAS

imp

Poljoprivreda 2

Posljednji su dani realizacije EU projekta “Godine nisu važne” udruge KAS iz Siska. Tom prilikom udruga organizira radionicu vrtlarstva, te druženje na prostorima udruge KAS, Savska 66 (bivša ORA) u Sisku, u četvrtak 16.3.2023. s početkom u 15 sati.

 

Radionicu će voditi Boris Lemaić, a uređivat će se senzorni vrt udruge. Posjetitelje očekuje i mala zakuska nakon radionice. Pozivamo sve umirovljenike na ovu vrlo zanimljivu radionicu na kojoj će se puno toga naučiti, te posavjetovati u vezi nadolazećih proljetnih radova u svojim vrtovima.

 

Ova radionica je jedna od posljednje tri koje će se održati do kraja ožujka. Projekt “Godine nisu važne” održavao se 30 mjeseci na prostoru Sisačko-moslavačke županije a cilj mu je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

 

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta umirovljenici su sudjelovali na raznim radionicama kao što su predavanja o zdravlju i preventivi bolesti, radionice o psihičkom i mentalnom zdravlju, psihološke pomoći, radionice o važnosti tjelovježbe, radionice socijalnih i emotivnih vještina, radionice o Internet bankarstvu, te rada na računalima, radionice vrtlarstva i aranžiranja cvijeća. Uz dva izleta za umirovljenike, održana su i dva stručna skupa. Umirovljenici su nastavili daljnja druženja koja se i dalje provode kroz kreativne radionice u prostorijama KAS-a u Sisku.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 (85%), te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

najčitanije