Radio – medij za po doma, na poslu i u autu

nn

Danas obilježavamo i slavimo Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom – Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta – započeo emitiranje na današnji datum još davne 1946. godine, iako je prva svjetska radiopostaja u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920. godine. Radio Sisak ste prvi put mogli slušati 21. lipnja 1964. godine, a na današnji dan je najbitnije podizanje svijesti građana o vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje ali i osiguravanje jednostavnog i brzog pristupa svim informacijama.

Uloga radija je vrlo važna, slušanost i dalje, bez obzira na razvoj elektronike i drugih medija, i dalje vrlo visoka, fantastična karakteristika raadija je ta što ga možete slušati, a istodobno ne sjediti pred njim – rekla je za Media Servis Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije – dodavši kako je radio također i najbrži medij.
“Tu sekundu možete se uključiti u bilo što i u bilo kakvu situaciju i prenositi, što smo imali prilike vidjeti pogotovo na lokalnoj razini kad su bile poplave”, rekla je Rakić.

Kao iskusna novinarka, poručila je da je vrlo bitno da informacija, osim brza, bude i točna i precizna, te dala mlađim kolegama vrijedan savjet: “Ako su odabrali novinarstvo, da probaju biti najbolji i da se trude, a najbolji možete biti jednostavno da imate svoje slušatelje, svoje na taj način da oni vama vjeruju. Povjerenje slušatelja je ono što je najvažnije”.

A ekipa Radio Siska je današnji dan, između ostalog, obilježila tako da smo vas, drage slušateljice i slušatelji, čitateljice i čitatelji, pitali kad i gdje najčešće slušate radio i što mora imati dobar radio:

Evo nekih odgovora:

“Radio najčešće slušam navečer doma, a najbitnija mi je glazba.”

“Pa nema pravila, radio slušam kad sam doma i kad sam raspoložen, a osim glazbe, volim i neke filozofske teme.”

“Za dobar radio je najbitnija dobra mjuza, a slušam ga najviše u autu na putu do posla.”

Ekipa Radio Siska svim kolegicama i kolegama koje rade ili su radili na radiju čestita Svjetski dan radija! 🙂

najčitanije