Putnici zadovoljni novim gradskim autobusima

mj

Ugodno se voziti u novim autobusima, sviđa mi se kako novi autobusi izgledaju izvana, osjeća se razlika u vožnji, komentari su to putnika koji su se vozili u jednom od 11 novih autobusa Auto prometa Sisak.

Jedna od njih je i srednjoškolka Eva Bakrač koja se svaki dan vozi autobusom od Capraga do Gimnazije.

– Novi autobus je veći, što je super jer nastane velika gužva kad se navečer vraćamo kućama pa će sada biti više mjesta za stajanje. A i tiši je pa ćemo bolje moći čuti svoju muziku sa slušalica – komentirala je svoju prvu vožnju u novom autobusu Eva Bakrač.

Zajedno s ostalim putnicima u novom se autobusu vozila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima te direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

– Zahvaljujem gradonačelnici koja je podržala kupnju 11 novih autobusa, 2 polu-niskopodna i  9 klasičnih autobusa. Cijena je 1,7 milijuna eura, a kupljeni su kreditom EBRD-a na osam godina uz 3,6 posto kamatu. U toj se cijeni nalazi i usluga održavanja i mogućnost internog održavanja što će što će pojeftiniti održavanje i ubrzati popravke, a imamo i 5 godina garancije na autobuse. Radi se autobusima zadnje generacije koji imaju puno manje zagađenje – rekao je Majić.

Novi autobusi marke Iveco prilagođeni su djeci i starijima, slabije pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, što uvelike poboljšava uslugu Autoprometa. A osim što su otvoreniji prema različitim kategorijama korisnika, novi su gradski autobusi sigurniji, udobniji i manje zagađuju okoliš ispušnim plinovima i bukom.

Autobusi4-1

Autobusima je zadovoljna i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazavši kako su građani Siska, a pogotovo naši najmlađi sugrađani, zaslužili voziti se novim autobusima.  Ovaj projekt ima smisla ako znamo da Grad Sisak subvencionira prijevoz studenata autobusima, ima smisla i jer nezaposleni imaju besplatne vožnje, a umirovljenici plaćaju kartu 3 kune i najvažnije od svega je da naša djeca na udoban i siguran način dođu do svojih škola. Zato je ova odluka bila opravdana. Kod odabira pazili smo na kvalitetu i ekonomičnost, ali i na dizajn i vizualnu prepoznatljivost autobusa.

Nedugo nakon obnove voznog parka Autopromet Sisak nastavio je s ulaganjem u modernizaciju i poboljšanje usluge te je ovih dana po prvi puta u 15 autobusa uveden i bežični internet. U 11 novih i 4 starija autobusa putnicima je  omogućen besplatan pristup WiFi mreži, mobilnom internetu koji omogućava surfanje do 4G brzine. Autobuse opremljene WiFi sustavom putnici mogu prepoznati prema naljepnicama kojima su označeni. Svakako odličan potez koji će putnicima skratiti vrijeme u vožnji.

(sponzorirani članak)

najčitanije