Puštanjem lanterni obilježen Dan neovisnosti

imp

Sisak unatrag pet godina na poseban način, puštanjem lanterni, obilježava Dan neovisnosti. Tako ni sinoć nije izostalo druženje za djecu branitelja, djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola kao i za sve ostale građane na Gradskoj tržnici u Capragu koje je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata T.O.Sisak Novi u suradnji s Aeroklubom Sisak uz pomoć Gradskih tržnica Sisak a pod pokroviteljstvom Grada Siska.
U obilježavanju Dana neovisnosti izradom likovnih i literarnih radova na temu Posljednji pozdrav i zahvala branitelju, sudjelovala su djeca, tete i nastavnici Dječjeg vrtića Sisak Novi, OŠ Braća Bobetko, OŠ Viktorovac, OŠ 22.lipnja, OŠ Galdovo i OŠ Galdovo Područna škola Hratselnica.
Prvo mjesto i tablet osvojili su Dječji vrtić Sisak Novi i Lea Čorak iz OŠ 22.Lipnja, drugo mjesto ( nagrada pernica s priborom) pripalo je OŠ Braća Bobetko i OŠ Viktorovac, dok su se na treće mjesto (nagrada 3 kg bombona) plasirale OŠ Galdovo i PŠ Hrastelnica.
Nakon čitanja literarnih radova uslijedio je onaj najsvečaniji dio, puštanje lanterni. Puštene su 234 lanterne u spomen na toliko poginulih i nestalih branitelja u obrani grada Siska.

Album sa slikama možete pogledati ovdje

najčitanije