PU sisačko – moslavačka: Dvoje ranjenih je na respiratoru. Ponašanje napadača bilo je neobično

imp

pucnjava kanak ulica capraške poljane

Uhićen je muškarac koji se dovodi u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u Kanaku u Ulici Capraške Poljane, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Luka Pešut, načelnik PU sisačko – moslavačke.

 

luka pešut 2

 

Riječ je o 58-godišnjaku koji je u sinoćnjoj pucnjavi iz nelegalnog oružja ubio 45 – godišnju ženu, a četiri osobe su teško ranjene.

Prije svega želim izraziti sućut obitelji smrtno stradale 45-godišnjakinje kao i brz oporavak osobama koje su ozlijeđene u ovom nemilom događaju. Kao što je poznato jučer, 1. srpnja oko 20:10 ova Policijska uprava, operativno dežurstvo, zaprimilo je dojavu kako je u Ulici Capraške poljane, mjesto Sisak, došlo do pucnjave vatrenim oružjem i da je više osoba ozlijeđeno. Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućene sve raspoložive snage i krenulo se s mjerama traganja za osobom koja je bila u bijegu, a koja se dovodila u vezu s pucnjavom iz vatrenog oružja. Oko 00:50 sati, osoba je uhićena i privedena u prostorije policije gdje se nad njom provodi kriminalističko istraživanje. U pucnjavi je smrtno strala 45 – godišnja ženska osoba, a 4 osobe su teško ozlijeđene te su prevezene u opću bolnicu u Sisku, gdje su im konstatirane teške ozlijede opasne po život. Prilikom intervencije lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Liječnička pomoć pružena je i dvjema osobama, od kojih je jedno dijete, a koje su bježeći zadobila lakše ozljede. U navedenom događaju u potpunosti su izgorjele dvije kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil izgorjeli, ali ne u potpunosti. Osoba koja se sumnjiči za ovaj nemili događaj je starosti 58 godina.“, izvijestio je načelnik Pešut.

 

Govoreći o zdravstvenom stanju ozlijeđenih načelnik Pešut je rekao kako su dvije osobe u jako teškom stanju i na respiratoru, a druge dvije osobe su van životne opasnosti. Stradale osobe su živjele u neposrednoj blizini

 

 

igor pasanec

 

 

Pasanec: Složen i kompleksan događaj

 

Prije svega naglasio bih kako se radi o vrlo složenom i kompleksom događaju koji je policija, i svi rodovi ove policijske uprave, u najkraćem mogućem roku dovela do situacije da je počinitelj pod kontrolom. Mogu vam veći da su trenutno u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku te drugi policijski izvidi koji će nam razjasniti cijeli ovaj događaj, motiv počinitelja i okolnosti zbog kojih se sve ovo dogodilo.“, rekao je Igor Pasanec, voditelja službe kriminalističke policije PU sisačko – moslavačke.

 

 

 

Počinitelj nije poznat policiji, a prije više od 20 godina mu je oduzet pištolj

 

Počinitelj nam nije od prije poznat, odnosno događaju koji su obuhvaćali njega nisu upućivali da bi bio spreman počiniti ovako teško kazneno djelo. To znači da događaji koji su procesuirani prije više od 20 godina su beznačajni u smislu pozornosti koju je policija trebala poklanjati osobi, za koju ništa nije upućivalo, da bi isti mogu počiniti ovako teško kazneno djelo. Događaj se odnosi na procesuiranje prekršaja iz domene Zakona o oružju, gdje je u sklopu pretrage kod istog pronađen i oduzet pištolj za što je isti prekršajno procesuiran.“, rekao je Pasanec i dodao da je počinitelj hrvatski državljanin. „On nije u radnom statusu, on je osoba koja je živjela normalnim životom, snalazila se, niti je bio u mirovini. Počinitelj je bio sudionik Domovinskog rata.“, dodao je Pasanec.

 

pucnjava kanak ulica capraške poljane 2

 

Ponašanje počinitelja bilo je neobično

 

„Tijekom privođenja nije pružao aktivan otpor, ali to je rezultat spremnosti naše policije koja je hrabro postupila u toj situaciji. Nije bio pod utjecajem alkohola.“, istakuo je Pasanec napominjući da je „Ponašanje počinitelja bilo je neobično.“.
Na pitanje što to znači, Pasanec je kratko odgovorio: “Evo, upravo to što sam rekao.

najčitanije