Prvi rođendan Ledene dvorane Zibel

mradenovic

Prvi rođendan Ledene dvorane Zibel uz Dan otvorenih vrata, građani su u subotu, 9.veljače mogli proslaviti uživanjem u besplatnom klizanju, ali i brojnim programima i prezentacijama zimskih sportova. Prva godina u Ledenoj dvorani imala je multifunkcionalni karakter.
„Prvi i najveći događaj koji je otvorio postojanje i otvorio Sisak prema svijetu bile su utakmice EBEL lige. Čak je 5 hokejaških utakmica bilo u direktnom prijenosu HRT-a i slale su slike u cijelu Europu. Za Sisak je to velika stvar, priznanje svim sportašima, djelatnicima i sportskim entuzijastima u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta. Nakon EBEL utakmica, Ledena dvorana ugostila je i dva zabavna događanja, a to su koncerti grupa Hladno pivo i S.A.R.S“, kaže ravnatelj Športsko rekreacijskog centra Mario Stipkov.
Sisak je bio domaćin i turniru Sisak Alpe Adria Trophy u brzom klizanju, na kojem je sudjelovalo oko 60 natjecatelja iz regije u brzom klizanju, a obzirom na odličnu organizaciju Sisak bi mogao ugostiti takva natjecanja i u budućnosti. Osim toga, na pripreme su dolazile i brojne sportske ekipe. Ledena dvorana omogućila je i da se proširi gradska sportska ponuda.
„Grad Sisak je u Ledenoj dvorani osigurao i termine za rad i treninge prvom curling klubu, Curling klubu Sisak, čiji sportaši Sisak predstavljaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima“, dodaje Stipkov.
Na proslavi osim prezentacije hokeja, curlinga i klizanja, uz rođendansku tortu, najmlađi su mogli uživati u oslikavanju lica i likovnim radionicama te besplatnom klizanju.

najčitanije