Prvi festival piva u Sisku!

mradenovic

Od ponedjeljka, 14.rujna u Sisku počinju 3. Dani industrijske baštine na kojoj posjetitelji mogu upoznati pogatu povijest sisačke industrije. Prvi industrijski pogon u gradu bila je pivovara,a povodom 160.godišnjice Sisačke pivovare Gradski muzej organizira obilazak sisačkih pivovara, a nakon toga slijedi i prvi sisački festival piva, 19.rujna.
„U pozadini je bila ideja da se ljudima industrijska baština prezentira na jedan pristupačniji način, a to je-pivo! Na festivalu će sudjelovati desetak sisačkih mirko pivovara, a održat će se u Ulici Stjepana i Antuna Radića“, otkrio nam je ravnatelj Gradskog muzeja Vlatko Čakširan
U centru grada Siska posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari. Uz pivo dobro ide i dobra glazba, tako da će koncert održati Belfast Food. Kako bi festival imao što je više moguće sisačkih elemenata, kao predgrupa Belfast Foodu bit će sisački bend koji se formirao posebno za ovu prigodu, a svirat će blues i rock. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći naučiti i detalje o samoj proizvodnji piva.

najčitanije