Prvi dan škole: u školu krenulo 372 malih Siščana

st

U školsku godinu 2018./2019. danas kreće ukupno 320 tisuća osnovaca, od čega nešto više od 39 tisuća prvašića, dok će srednje škole pohađati oko 152 tisuće učenika.

U prvi razred ove godine kreće i 372 malih Siščana.

Prvi dan škole velika je prekretnica u životu prvašića i njihovih roditelja, djedova, baka i svih ukućana. Ushićenje, ponos i lagana trema bili su očiti u punoj dvorani Osnovne škole Viktorovac, u kojoj su nešto stariji kolege priredili doček za 62 učenika koji će idućih osam godina provesti u svom osnovnoškolskom obrazovanju.

Dobrodošlicu im je priradila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja ih je pozdravila i podijelila im slikovnice, nakon čega su se zaputili prema svojim učionicama, uz naravno, ponosne poglede roditelja. Nismo sigurni tko je imao veću tremu, učenici ili mame i tate.

‘Roditelji uvijek imaju veću tremu, ali se prave hrabri pred djecom. Ovo je jako veliko uzbuđenje, ali i obaveza za sve nas kako bi pripazili na mališane koji po prvi put kreću u školu. U Sisku broj prvašića ne opada, imamo škole koje još uvijek upisuju po tri odjela. Ove godine imamo i novosti u petim razredima, koji će imati i predmet Građanski odgoj, očekujem da će imati dobru posjećenost i da će naši najmlađi postati odgovorni i tolerantni građani’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Svima, kako prvašićima tako i onima iskusnijima želimo uspješnu školsku godinu punu veselja i novih znanja!

najčitanije