Prvi certificirani koordinatori volontera u Sisku

imp

261020211635285263.jpeg

U organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak tijekom listopada i studenog ove godine održana je izobrazba za koordinatore volontera po korikulumu Hrvatske mreže volonterskih centara, koju su vodile stručnjakinje iz Volonetrskog centra Zagreba Ivana Jeđut i Andrea Pandurović Ugrin.

U Sisku je po prvi puta provedena organizirana izobrazba za koordinatore volontera nakon koje je 19 osoba iz 15 sisačkih institucija i udruga uspješno certificirano. Nakon ove izobrazbe sudionici su upoznati s pojmovima i vrijednostima volonterstva te sustavnim pristupom upravljanju radom volontera i podržani u razvoju vlastitih kompetencija za obavljanje uloge koordinatora volontera.
Nakon izobrazbe nastavčja se zajednički rad na razvoju i unaprjeđivanju volonterstva u Sisku uz podršku Volonterskog centra Sisak. Prva aktivnost koja slijedi je 6.Sajam udruga i institucija povodom Međunarodnog dana volontera (5.12.) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10.12.). Sajam će se održati 6.prosinca na tržnici Kontroba s početkom u 9:30.

najčitanije