Prvaci Hrvatske navratili u Sisak

st

Kraj ove, za sisačku košarku važne godine, u Sisak je doveo prvake Hrvatske, KK Cedevita. Delegacija kluba, koju su, između ostalih činili prvotimci Marko Arapović i Lovro Buljević, obišla je Dječji dom Vrbina gdje su se podružili s djecom, uručili im prigodne poklone te bacili koju loptu na koš obnovljenog košarkaškog igrališta u dvorištu doma, inače igrališta na kojem su napravljeni prvi koraci u dugoj, sedamdesetogodišnjoj tradiciji košarke u Sisku.
Ovakvi su susreti potrebni i klubovima i društvu kako bi se djeci pokazao jedan pravi put, što sport svakako jest, rekao je sportski direktor Cedevite, Matej Mamić.
‘Sport donosi veselje i zabavu, voli bih da to činimo češće. Nije lako, s obzirom na zgusnuti raspored, ali mi je drago da možemo ponekad biti dio ovakvih priča’, rekao je Mamić.

kk cedevita

Posjet Sisku nastavljen vrata do, u Gradskom muzeju Sisak, u kojem je trenutno postavljena izložba posvećena upravo 70-oj obljetnici igranja košarke u Sisku.
‘Ovdje ima dosta knjiga koje prvi put vidim, no ima i knjiga čiji autori su i mene učili, a nažalost više nisu među nama. Sisak ima tradiciju u sportu i dobro je da postoje ljudi koji se o tome brinu da bi te stvari došle i do mlađih generacija.’
Domaćin, koji je s košarkašima potom obišao i OŠ Braće Ribar, bio je nekadašnji košarkaš a danas ravnatelj muzeja Vlatko Čakširan, koji nam kraj ovih mladića po prvi put nije izgledao jako visok.
‘Drago nam je što su hrvatski prvaci stigli u Sisak. Ovo je još jedna kruna priče o 70 godina košarke u Sisku. Zahvalni smo im što su uveličali ovu našu proslavu’, rekao je Čakširan.

kk cedevita3

najčitanije