Prva generacija Tehničara za razvoj video igara krenula u školu

imp

Prvi razred Tehničara za razvoj video igara u Hvatskoj od danas je počeo svoje školovanje. Njih 23 trebali bi na kraju moći samostalno napraviti video igricu – sa svim ostalim što to podrazumijeva. Ovo zanimanje spada u top zanimanja u Europi i svijetu pa ne čudi veliki interes za prvu generaciju učenika u Tehničkoj školi, a škola je, napominje ravnatelj Davor Malović, spremna za nove izazove.
„Škola je spremna za novi smjer i ubuduće će biti još spremnija. Kao što znate imenovani smo Reginalnim centrom kompetencija za sektor elektrotehnike i računalstva gdje spada i taj novi smjer. To nam je otvorilo vrata da se još bolje opremimo i educiramo nastavnike i dokažemo da smo jedna od najboljih škola u regiji.“, istaknuo je ravnatelj Malović.
U ukupno četiri godine školovanja ovaj program nudi 20 predmeta povezanih s gaming industrijom, podijeljenih u pet modula. Titula regionalnog centra kompetentnosti omogućila im je europska sredstva kojom su opremljeni praktikumi namijenjeni gaming industriji.
Kurikulum za novi program osmislili su stručnjaci iz Simore, razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, koji provode i edukaciju nastavnika.
Velika je ovo prilika za nove generacije, jer ističu stručnjaci, riječ je o ozbiljnom poslu u kojemu se može zaraditi novac – i u malim i velikim projektima.
To je korak više u projektu pretvaranja Sisačko-moslavačke županije u središte industrije videoigara u Hrvatskoj.

najčitanije