Proslava „Oluje“ na Kupalištu Zibel

imp

Grad Sisak i Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ove će godine nizom manifestacija obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
U četvrtak, 4. kolovoza u 8.30 sati kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac položit će se vijenci i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, a odavanje počasti poginulim braniteljima predviđeno je i u 9.15 sati kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Kontrobi, nakon čega je predviđen obilazak Spomen sobe.

Kako su se osjećali i o čemu su razmišljali kada su prije 21 godinu oslobađali okupiranu Banovinu i vraćali se u svoje napuštene i porušene domove u Glinu, Viduševac i Petrinju ispričat će na svečanoj akademiji u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti umirovljeni brigadir Mile Krišto, umirovljeni narednik Denis Zibar, Katica Gašljević i petrinjski novinar Antun Petračić. Svečana akademija održat će se u 10 sati u Kazalištu 21.

U petak, 5. kolovoza u 10 sati u Sisačkoj katedrali sisački biskup Vlado Košić služit će misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu. Središnji program obilježavanja Dana pobjede 5. kolovoza održavat će se od 12 sati na Kupalištu Zibel kad počinju i prijave za sportska natjecanja u šahu, beli, pikadu i boćanju koja počinju u 13 sati. U 16 sati tradicionalni je doček raftingaša, te podjela graha, a nagrade pobjednicima sportskih natjecanje bit će dodijeljene u 18 sati nakon čega je predviđen koncert grupe Ruswaj.

najčitanije