Proširenje kanalizacijske mreže i uvođenje reda u poslove pražnjenja septičkih jama

ibb

Izgradnja kanalizacije na sisačkom Pogorelcu, jedan od većih infrastrukturnih zahvata koje sisački vodovod već godinama ima u planu, našao se i na ovogodišnjem popisu planiranih projekata Sisačkog vodovoda. Stanovnici kvarta koji spada u prvu Komunalnu zonu, osim što se bore s problemom nedostatka osnovne infrastrukture, redovito se suočavaju i s opasnostima od poplava:
”Znate kako se kaže – u postolara najgore cipele. Naše sjedište je upravo na Pogorelcu i ja sam se iznenadio kad sam došao i vidio da tamo nemamo kanalizaciju”, kaže direktor Sisačkog vodovoda Igor Rađenović, dodajući kako je projekt izgradnje kanalizacije u tijeku: ”Rješavamo imovinsko pravne odnose i ja vjerujem da ćemo u narednih godinu, dvije, uspjeti realizirati kanalizaciju na Pogorelcu.  Ono što je problem građana Pogorelca su zaobalne vode, dakle vode koje nisu u ingerenciji Sisačkog vodovoda, ali i tu smo pokrenuli ozbiljne razgovore s kolegama iz Hrvatskih voda koji skrbe o tom tipu voda i o sprječavanju poplava. Vjerujem da ćemo s te strane biti uspješni, iako ne mogu ništa obećavati u njihovo ime”, kaže Rađenović.

Višegodišnji je plan Sisačkog vodovoda intenzivno raditi na proširenje kanalizacijske mreže na cijelom području kojeg pokriva.
U međuvremenu, dok se kanalizacijska mreža ne dovede do svakog korisnika, vodovod ima u planu uvesti reda u poslove pražnjenja septičkih jama: ”Ideja nam je uvesti pražnjenje septičkih jama u našoj organizaciji, ako treba i s kooperantima koji to sada rade, ali tko zna gdje to bacaju. U suradnji s Gradom i njegovim komunalnim službama pobrinut ćemo se da toga više nema i da ovaj prekrasan grad bude još zeleniji, još ljepši i čišći jer za to imamo mogućnosti”, kaže direktor.

najčitanije