Proširenje dječjeg vrtića Različak na Zelenom brijegu

imp

251020211635199319.jpeg

Objekt vrtića Različak na Zelenom brijegu proširit će se za još jednu vrtićku skupinu, poručili su iz Grada Siska.

Novi prostor dobio bi se nadogradnjom vrtićke jedinice i sanitarnog čvora u trenutno neiskorištenom prostoru terase vrtića od gotovo 80m2, koji bi se tako stavio u funkciju predškolskog odgoja i obrazovanja.

Procijenjena vrijednost dogradnje vrtićke skupine i sanitarnog čvora u DV Različak, zajedno s troškovima nadzora i PDV-om, iznosi 1.753.631,20 kn od čega sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 402.872,00 kn.

Ugovor o sufinanciranju ovog projekta preuzeo je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, a sredstva su dodijeljena temeljem Poziva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini na koji se Grad Sisak prijavio.

Planiranom nadogradnjom povećat će se upisna kvota djece u vrtićima što predstavlja nastavak višegodišnjeg ulaganja u poboljšanje i proširenje infrastrukturnih kapaciteta sisačkih vrtića, a ono što je u bliskoj budućnosti pred nama je i početak izgradnje vrtića u Galdovu sa šest odgojnih jedinica, a sve u sklopu projekta Izgradnje odgojno obrazovnog kompleksa Galdovo čiji je natječaj za radove u tijeku.

najčitanije