Promocija 'Boja seoskog sladoleda'

st

261020211635286338.jpeg

U Hotelu Panonija sinoć je održana promocija prve knjige proze našeg sugrađanina Bogdana Arnautovića, naslova ‘Boje seoskog sladoleda’. Radi se o zbirci kratkih priča lirske proze, što je prvi izlet našeg pjesnika u prozni izričaj.
‘Mogu reći da sam u svom ‘prethodnom životu’, u vremenu prije devedesetih, bio najnagrađivaniji mladi pjesnik bivše države. Uslijedilo je to ratno razdoblje koje je prekinulo moje pisanje i trebalo je dosta vremena da se ponovno uhvatim tog posla. Posegnuo sam za najjačim emocijama koje sam proživljavao tih devedesetih godina. Na nagovor Ludwiga Bauera i Lidije Dujić, naslovna priča ‘Boje seoskog sladoleda’ pretvorila se u niz priča o čitavoj galeriji likova koje sam susretao i s kojima sam dijelio to ratno vrijeme’, rekao je Arnautović.
Priče obrađuju tematiku Domovinskog rata, a autor je na sebi svojstven način pristupio tom dijelu povijesti, kroz lirsku prozu.
‘Ovo je malo neobičan pristup, ali ja nisam mogao pobjeći od sebe, pjesnik ostaje pjesnik. nastojao sam tom vremenu ipak oduzetu svu onu surovost i teškoće koje su ljudi živjeli, dajući mu određenu notu prisnosti, života, jedne etape ljudskog života koja se, izgleda, na ovim prostorima mora dogoditi svakoj generaciji.’
Svima preporučamo čitanje, jer se radi o autoru koji o temi Domovinskog rata progovara na jedinstven i zanimljiv način. Također, čestitamo Bogdanu Arnautovića na ovoj kruni njegovog dosadašnjeg spisateljskog rada!

najčitanije