Prometni poligon u vrtićima Maslačak i Radost

imp

Na vanjskom prostoru objekata „Maslačak“ i „Radost“ u DV Sisak Novi dovršena je obnova i uređenje biciklističke staze i prometnog poligona u sklopu projekta “Igrom do znanja – znanjem do sigurnosti“.
„Putem igre i uvježbavanja prometnih situacija djeca našeg vrtića će ubuduće na našem novom prometnom poligonu učiti i stjecati znanja o prometnim pravilima u različitim situacijama u prometu u sigurnom okruženju te se pripremati za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu kao pješaci, biciklisti i putnici u vozilima. Ovim se putem zahvaljujemo našem sponzoru, a to je INA – INDUSTRIJA NAFTE d.d. na vrijednoj donaciji bez koje ne bi mogli provesti ovaj važan projekt.“, kažu u DV Sisak Novi.

prometni poligon 8 prometni poligon 7 prometni poligon 6 prometni poligon 3

Prometni poligon će koristiti najstarije skupine vrtića te njihovi roditelji koji će, aktivno sudjelujući u radionicama i aktivnostima, biti podrška u osamostaljivanju djece prije polaska u školu.
Prometni poligon koristit će bi i mlađa djeca, u skladu sa svojim razvojnim mogućnostima i interesima te djeca predškolske i školske dobi iz okruženja koja u poslijepodnevnim satima koriste dvorište, odnosno vanjski prostor vrtića.

prometni poligon 5 prometni poligon 4 prometni poligon 2

Foto – DV Sisak Novi

najčitanije