Projektom ''Zaželi – program zapošljavanja žena'' zaposleno 10 žena s područja Siska

st

‘Želim edukacijom nastaviti aktivno’, skraćeno ‘ŽENA’, naziv je projekta Građanske inicijative Moj grad Sisak za koji je kroz poziv za dostavu projektinuh prijedloga Zaželi – Program zapošljavanja žena, odobrena sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Tim povodom danas su uručeni ugovori za 10 žena koje će u naredne dvije godine pomagati u kućanstvima najmanje 60 starijih osoba na području Siska i okolice te Donje Posavine.

‘Žene koje smo zaposlili kroz ovaj projekt su žene starije od 50 godina, a dvije žene su osobe s invaliditetom. Zaposlenice će biti uključene u daljnju naobrazbu, dvije će pohađati edukaciju za računalnog operatera, a četiri za njegovateljicu’, doznajemo od voditeljice projekta, dr.sc. Daše Poredoš Lavor.

Veliku podršku projektu je dao i Grad Sisak. Dogradonačelnik marko Krička reko je kako je Grad Sisak na usluzi svim udrugama koje rade u korist zajednice.

‘Posljednjih mjeseci bilo je određenih dezinformacija i laži, ne znam je li iz neznanja ili zlonamjerno , da Grad Sisak nije sudjelovao u ovom projektu. Mi u gradskoj upravi, vođeni gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, imamo totalnu drugačiji pristup razvoju civilnog sektora,a to je da mi potičemo udruge da se prijavljuju na natječaje. Nije nam želja upravljati civilnim sektorom nego ih potičemo da sami nađu svoje aktivnosti. Do sada je kroz te projekte povučeno preko 5 milijuna kuna za područje grada Siska, a očekuje se u konačnici zapošljavanje 80 žena ukoliko svih devet udruga prođu na natječajima’, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.

Projekt je s provedbom započeo 1. lipnja, a od 1. srpnja je zaposleno deset žena. Projekt će se provoditi 27 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 1.889.798,00 kuna.

najčitanije