Projekt Zeleni kutak kraj „Sobe čuda“

imp

Radovi na Sobi čuda – prvoj sobi za senzornu integraciju djece s poteškoćama u razvoju bliže se svome kraju. Osim onog unutarnjeg uređenja prostor u Frankopanskoj ulici dobit će i svoj vanjskiizeleni kutak i to zahvaljujući Ininom Zelenom pojasu.
Naime u sklopu tog projekta UOSI SMŽ dobila je sredstva za projekt Zeleni kutak kraj Sobe čuda u sklopu kojeg će članovi udruge uz pomoć Društva za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, te volontera sljedećih mjeseci raditi i na vanjskom bočnom uređenju zelene površine. Na tom dijelu nalazit će se prilazna rampa za osobe s invaliditetom i glavni ulaz u Sobu čuda a činit će i jednu lijepu cjelinu s novim trgom kojeg u Frankopanskoj uređuje Grad Sisak.
Kroz ovaj projekt Zeleni kutak kraj Sobe čuda osim uređenog i prilagođenog ulaza u terapijski prostor nudit će uređen kutak za roditelje (sjenica, stol i klupe) gdje će se tijekom lijepog vremena dok čekaju da dijete završi s terapijom družiti s drugim roditeljima i razmjenjivati iskustva vezana za zajedničku problematiku.
Također uredit će se i pristupna staza te zelena površina koje će biti prilagođene djeci s teškoćama u razvoju, a i najmlađi će dobiti mjesto za igru i ljuljanje.

najčitanije