Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu“ ulazi u završnu fazu

imp

Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” Gradskog društva Crvenog križa Sisak, financiran iz Europskog socijalnog fonda iz programa „Zaželi“, namijenjenog zapošljavanju žena iz ranjivih skupina, polako ulazi u završnu fazu radnog dijela.
Krajem srpnja, točnije 31.srpnja, završava dio projekta koji se odnosi na pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Nakon toga slijedi faza edukacije u trajanju od 4 mjeseca u kojoj će se zaposlenice obrazovati za zvanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba.
Otvorena je i mogućnost nastavka projekta početkom prosinca. Svjesni da će pauza od četiri mjeseca biti duga ostavljena je mogućnost da se osobe, u slučaju potrebe, jave u Gradsko društvo Crvenog križa Sisak.
Projekt je počeo 1.lipnja 2018. godine. Prva dva mjeseca bila su pripremna, a radni dio je trajao 24 mjeseca. U tom razdoblju 6 zaposlenica brinulo je o oko 50-ak osoba, starijih i nemoćnih i potrebitih ljudi. Stvarni broj daleko je veći jer je bilo potrebe za kratkotrajnom pomoći osobama koje nisu evidentirane, a sve u duhu pozitivnog djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Nastavkom projekta predviđeno je zapošljavanje 10 žena.

okreni pedalu pokreni promjenu
Partneri na projektu su: Grad Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak.
Tim “Okreni pedalu, pokreni promjenu” zahvaljuje svima na velikoj pomoći u provedbi projekta. Također pozivaju sve zainteresirani da se za nastavak projekta, sisačkom Crvenom križu jave na telefon 044/545-094 ili dođu osobno na adresu Kralja Tomislava 18.
„Svi se nadamo da će mogući nastavak projekta uslijediti na vrijeme, jer smo svjesni koliko je značajna pomoć našim krajnjim korisnicima.“, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

najčitanije