Program za proslavu Dana pobjede u Sisku

imp

Svečanom akademijom u Kazalištu 21 te programom na kupalištu Zibel, bit će obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u organizaciji Grada Siska i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Program počinje u petak, 4. kolovoza polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac te paljenjem svijeća za sve poginule branitelje kod spomenika u Parku dr. Franje Tuđmana na Kontrobi. Istog dana u 10 sati u Kazalištu 21 bit će održana svečana akademija na kojoj će o Domovinskom ratu, posebno o vojno-redarstvenoj akciji Oluja govoriti Tomislav Dedić, inicijator i idejni začetnik proizvodnje improviziranih oklopnjaka za ratišta Banovine, Željko Srpak, predsjednik Udruge branitelja 57.brigade Marijane Celjak , Dražen Komar, zapovjednik satnije 57.brigade Marijan Celjak te bojnik Ivan Radić, zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Gromovi.
Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavit će se u subotu, 5. kolovoza na kupalištu Zibel u 13 sati sportskim natjecanjima. Od 16 sati tradicionalni je doček raftingaša, a zabavni program počinje u 17 sati uz besplatnu podjelu graha i nastup Vigo banda.
U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, UHDDR Sisak 91. organizira memorijalno ribolovno natjecanje koje će se održati u subotu, 5. kolovoza s početkom u 7 sati na rijeci Kupi ispod Malog kaptola. Podjela nagrada i priznanja predviđena je oko 14 sati.

najčitanije