Program za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva težak 1,67 milijuna kuna

imp

261020211635279119.jpeg

Sisačko gradsko vijeće usvojilo je na svojoj posljednjoj sjednici Program mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Siska, vrijedan 1,67 milijuna kuna.

Program sadrži set mjera koje bi poduzetnicima trebale olakšati poslovanje, a glavna mu je zadaća uspostava sustavne podrške sektoru obrtništva i poduzetništva kroz dodjelu bespovratnih sredstava, kako bi ista što učinkovitije stimulirala razvoj poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona i inkubatora, ulaganja u istraživanja, inovacije i povećanje produktivnosti, a u konačnici i novo zapošljavanje.

Program je zamišljen kao dokument koji bi trebao biti zdrava osnova za dalju nadgradnju i sveobuhvatno zahvaćanje u nove mjere koje će Grad poduzimati s ciljem izgradnje stabilnog i produktivnog miljea malog i srednjeg poduzetništva, a sve ovisno o raspoloživom financijskom potencijalu gradskog proračuna.

Donesene mjere predviđaju bespovratne potpore za aktivnosti poduzetničkog inkubatora, subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite, sufinanciranje novog zapošljavanja i samozapošljavanja te potpore za informiranje i promidžbu obrtništva i poduzetništva.

Više informacija ima na službenim stranicama grada Siska www.sisak.hr

najčitanije