Program popravka nekonstrukcijskih elemenata

imp

251020211635197187.jpeg

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je za vođenje radova sanacije nekonstruktivnih elemenata u potresu oštećenih obiteljskih kuća na području proglašenja katastrofe Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Nakon Javnog poziva za iskaz interesa za sanaciju dimnjaka i drugih nekonstrukcijskih elemenata Središnji državni ured odabrao je izvoditelje radova za saniranja nekonstrukcijskih elemenata.

Sa današnjim danom broj zaprimljenih zahtjeva je sveukupno 7.403. Na području Sisačko – moslavačke županije je 6.762, Karlovačke županije 477 i Zagrebačke 164.
Operativni koordinatori potpisali su 14 ugovora s 5 tvrtki, projektanti koji vode nadzor ostvarili su 70 ugovora s 29 tvrtki, a aktivni izvođači radova na terenu ima 37 sa kojim je potpisano 82 ugovora.

Broj kuća u “pilot” programu raspoređenih projektantima je 1.699, izrađeno elaborata 960. Uvedeno u rad izvoditelja prema posljednjim informacijama 711 a završeno 552 kuće.
Prosječna vrijednost kuće za radove na nekonstruktivnoj obnovi je 44 tisuće.

U tijeku je Javni poziv za iskaz interesa putem kojeg se pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i kapacitete te potrebne stručne uvjete za iskaz interesa za izradu projektne dokumentacije za obnovu tj. izgradnju obiteljskih kuća u okviru povijesne cjeline grada Petrinje, a bit će aktivan do 15. listopada 2021.

Prvim danom listopada završit će Javni poziv za iskaz interesa zainteresiranih gospodarskih subjekata koji imaju sposobnost i mogućnost za iskaz interesa za izvođenje radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća kao zamjenskih objekata stradalih u potresu.

najčitanije