Produženi boravak u OŠ "Braća Ribar"

imp

261020211635286948.jpeg

Nakon osnovnih škola Ivana Kukuljevića i 22.lipnja te OŠ Viktorovac u kojoj je boravak proširen za još jednu grupu, popisu škola koje imaju produženi boravak pridružila se i OŠ Braća Ribar.

Suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja. Samostalan boravak kod kuće često izlaže dijete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja za dijete tijekom radnog dana nameću potrebu za organiziranom brigom o djetetu.

Produženi boravak, jedan je od modela kojim se mogu kvalitetno i sustavno riješiti govore navedeni problemi.A i škola će na taj način biti maksimalno i racionalno iskorištena jer pruža nebrojene mogućnosti djelovanja u svrhu pravilnog razvoja i rasta djeteta.

“U produženom boravku za sada ima 16-ero djece, s tim da je kapacitet boravka ove godine 22-djece. Ako bude interesa prostora za proširenje ima” – kazala je ravnateljica škole Vesna Šebek.

U boravku, za koji roditelji mjesečno izdavajaju 500 kuna, djeci je oragnizirano učenje, prehrana i razne aktivnosti, a što je najbitnije roditelji su mirni jer su im djeca na sigurnom.

Dodajmo i kako Grad godišnje za produženi boravak u 4 škole izdvaja preko 800 tisuća kuna.

najčitanije