Produženi boravak i u OŠ Sela

imp

261020211635241356.jpeg

Šest sisačkih osnovnih škola ima produženi boravak. Tom popisu od početka ove školske godine priključila se i OŠ Sela.
To je sedma od devet sisačkih osnovnih škola u kojima je učenicima omogućeno uključivanje u ovaj neobavezni oblik neposrednog odgojno obrazovnog rada koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.
Produženi boravak smo čekali od 1771. godine, našalila se na početku službenog otvorenja produženog boravka, ravnateljica škole Đurđica Bočina ističući kako su osluškujući potrebe roditelja tek od ove godine odlučili uvesti produženi boravak. „Imali smo upita još lani ali nismo imali prostora. Ove godine se oslobodio prostor jer smo izgubili jedan viši razredni odjel, no zbog porasta broja djece u područnim školama broj učenika koji pohađa OŠ Sela ostao je isti. Stoga se ovaj lijepi veliki prostor u matičnoj školi iskoristio za produženi boravak.“, kaže ravnateljica dodajući da je sada u boravku petero djece prvog i dvoje djece drugog razreda, no zainteresiranih ima još. „Možda je roditeljima cijena upitna, no i ovo je već veliki uspjeh s obzirom da mi živimo na selu. Djeca imaju djedove i bake, ali ipak evo boravak je tu. Kreće se u školu koja sad pruža puno više i roditelji vide da je to jedan dobar pomak. Sigurnost je to i da djecu i za roditelje pa vjerujem da će broj zainteresiranih za produženi boravak samo rasti.“

boravak sela 3 boravak sela 2 boravak sela 5
U boravku djeci je oragnizirano učenje, prehrana i razne aktivnosti, a što je najbitnije roditelji su mirni jer su im djeca na sigurnom.
Uređenje produženog boravka koštalo je oko 50 tisuća kuna, ali to nije sav trošak boravka kaže pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, podsječajući da Grad kroz školski nadstandard iz gradskog proračuna financira i plaća učiteljice zaposlene u boravku te pola plaće za kuharicu. To na godišnjoj razini iznosi oko 200 tisuća kuna.

boravak sela 1 boravak sela 4 boravak sela 6
Još su dvije osnove škole na gradskom području bez produženog boravka i njegovo formiranje ovisi o iskazanom interesu tih škola. „Ako se pokaže takva potreba mi ćemo kao Grad reagirati i pronaći potrebna sredstva.“, rekao je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

OŠ-SELA-PRODUŽENI-BORAVAK-02 boravak sela 8

najčitanije