Produljen rok za prijavu na za razmjenu mladih “Peace is the way”

mradenovic

251020211635197748.jpeg

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva sve zainteresirane da se prijave na razmjenu mladih koja će se održati od 7.-16. rujna 2021. godine u Draču (Albanija).
Razmjena mladih se organizira u okviru projekta WalkON: Osnaživanje zajednice za društvo mira u kojem je Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera.
Projekt razvija različite edukacijske alate i edukacijske pristupe te dugoročno doprinosi većoj koheziji i dijalogu pomirenja u zajednici čineći ga razumljivijim zajednici i mladima kao pokretačima promjena.
Prijaviti se mogu osobe od 18-30 godina koje rade s mladima(u formalnom i neformalnom obrazovanju), volonteri i aktivisti s ciljem okupljanja i razmjena iskustava i mišljenja kako bi razvili alate za promicanje izgradnje mira u svojim zajednicama. Kroz sudjelovanje na kreativni radionicama izrade fotografija i videa, napravit će se izložba koja će biti postavljena u školama te 2 kratka videa kojima se promovira izgradnja mira.
Troškovi puta, smještaja i hrane pokriveni su projektom.
Rok za prijavu je 23. kolovoza 2021.

Kontakt osoba: Barbara Marjanović, ALD Sisak
Mob: 099 230 9262

Više o razmjeni mladih te detaljne upute za prijavitelje možete pronaći na stranici ALD Sisak.
Izgradnja i očuvanje mira moguće je samo ukoliko svi akteri u zajednici djeluju protiv pojave govora mržnje, čime doprinose izgradnji društva koje poštuje ljudska prava, ne diskriminira, koje je uključivo i solidarno.
Jedan od važniji aktera društvenih promjena su mladi! Preduvjet je izgraditi kapacitete osoba koje rade s mladim u formalnom i neformalnom obrazovnom sustavu kako bi se mlade uključilo u mirovno obrazovanje i omogućio prostor za prakticiranje konkretnih aktivnosti kojima doprinose pozitivnim društvenim promjenama u svojim zajednicama.

najčitanije