Pripreme za rekonstrukciju škole i gradnju vrtića u Galdovu

imp

660 tisuća kuna vrijedna je projektna dokumentacija za odgojno-obrazovni kompleks Galdovo. Ugovor o nabavi usluge za Izradu projektno-tehničke dokumentacije za odgojno-obrazovni kompleks Galdovo potpisali su jučer u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor tvrtke Proarh Mateković d.o.o. iz Zagreba Tomislav Stojan.

potpisivanje grad 5 potpisivanje grad 2
Vrijednost projektne dokumentacije je 660.000,00 kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira iznos od 455.400,00 kuna te Grad Sisak preostali iznos od 204.600,00 kuna.
Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je naglasila kako će se novi odgojno-obrazovni kompleks u Galdovu nalaziti na lokaciji sadašnje Osnovne škole Galdovo, a projektom će se obuhvatiti rekonstrukcija škole i izgradnja novog objekta vrtića te uređenje komunalne infrastrukture kao što su izgradnja prilazne ceste i parkirališta.

potpisivanje grad 4 potpisivanje grad 1
Izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole očekuje se do kraja 2019. godine nakon čega će projekt izgradnje odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo biti nominiran za financiranje na neki od raspoloživih EU fondova. Direktor tvrtke Proarh Tomislav Stojan i glavni projektant Damir Mateković potom su i obišli lokaciju budućeg odgojno-obrazovnog kompleksa u Galdovu.

najčitanije