Primaju se nominacije za volontera godine i koordinatora volontera

mradenovic

Povodom Međunarodnog dana volontera kojeg obilježavamo svake godine 5. prosinca, Grad Sisak i Agencija lokalne demokracije dodijeljuju godišnje volonterske nagrade za 2018.godinu. Nagrade se dodijeljuju za individualni doprinos na razini grada Siska u protekloj godini, a sve sukladno Volonterskoj politici grada Siska 2015.-2020. Prema njoj, prioritetna područja kroz koje se najviše promiču volonterski programi su: socijalno područje, područje odgoja i obrazovanja, područje skrbi za mlade, zaštita životne sredine, koja obuhvaća zaštitu zdravlja; zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; zaštitu životinja te područje kulture i turizma.

Sve neprofitne udruge koje djeluju na području Grada Siska, a rade s volonterima, mogu nominirati svoje kandidate u dvije kategorije: volonter godine i koordinator volontera . Nagrada za volontera godine dodijeljuje se već deset godina kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te na taj način potaknulo ostale građanke i građane na uključivanje u volonterstvo.

Kategorija za koordinatora volontera uvedena je prije tri godine, a dodijeljuje se pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

Natječaj je otvoren do 16. studenog 2018. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na web stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi) te na web stranici Volonterskog centra Sisak  http://vcs.lda-sisak.hr/.

foto: sisak.hr

najčitanije