Prikupljeno više od tisuću potpisa za uvođenje brzog vlaka

ibb

Sisački Laburisti jučer su u Zagrebu predali HŽPP-u peticiju Siščana i putnika za uspostavom brze željezničke linije Sisak-Zagreb.
Tijekom manje od tjedan dana, koliko je trajala akcija, prikupljeno je preko tisuću potpisa kojima su se građani i putnici očitovali o nužnosti uvođenja brzog vlaka, kako za potrebe radnika tako i studenata te svih ostalih koji svakodnevno putuju u Zagreb.
Podsjećamo, sisački Laburisti su se priopćenjem od 1. kolovoza usprotivili ukidanju vlaka koji iz Zagreba za Sisak polazi u 20:51 sati te zahtijevali uvođenje brze željezničke linije između ova dva grada: ”Večernji vlak nije ukinut, a ujedno se nadamo kako će i naš zahtjev za uvođenjem brzog vlaka naići na razumijevanje HŽ-a i biti ostvaren već prilikom određivanja reda vožnje za sljedeću godinu, osuvremenjujući na taj način željezničku povezanost dijelova Hrvatske na zadovoljstvo korisnika usluga, građana i gospodarstvenika. O ovoj peticiji obavijestit ćemo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture od kojeg očekujemo apsolutnu potporu po pitanju bržeg i kvalitetnijeg povezivanja Siska s ostalim dijelovima Hrvatske.”, stoji u priopćenju Laburista.

najčitanije