Prijem za istaknute građane u Gradskoj vijećnici

mradenovic

Povodom nadolazećih blagdana, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zajedno sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem, primila je 20 sugrađana koji su u ovoj godini postigli iznimne rezultate.
„Vi ste najbolja slika 2018.godine. Kada mi se možda nekad čini da se nije puno toga lijepoga dogodilo u ovoj godini, kad vidim sve vas ovdje zajedno onda ipak shvatim da to i nije tako. Čestitam vam na svim vašim rezultatima i na svemu što ste učinili u ovoj godini“, rekla je gradonačelnica te istaknula kako su joj ovakvi susreti izuzetno dragi.
Na prijemu je bila ekipa robotičarki iz OŠ Braća Bobetko – Ema i Sara Tatić, Sara Terman, Gabrijela Jozić. Ranije ovog mjeseca, plasirale su se na Svjetsko natjecanje iz robotike RoboCup 2019 koje će se idućeg ljeta održati u Sydneyju. Gradonačelnica je dodala kako su učenicima osigurali sredstva za put te poželjela puno sreće.
dr. Dejan Čanak – radiolog i liječnik u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić. Isključivo njegovim angažmanom nabavljen je novi digitalni mamograf, uređaj vrhunske kvalitete i prvi u županiji takve vrste koji će omogućiti ženama s područja naše županije, a i šire, puno kvalitetniju dijagnostiku bolesti dojke.
Nikolina Golomboš – članica Karate kluba Tigar Sisak i učenica 8. razreda OŠ „22. lipanj“ – osvojila 1. mjesto na Ligi mladih održanoj u Cancunu u Mexicu u listopadu ove godine. Nikolina je osvojila zlato i na turniru Lige u Sofiji, a ovoga vikenda kući se vratila s brončanom medaljom s posljednjeg ovogodišnjeg turnira održanog u Veneciji.
Nikola Tumpak – vlasnik OPG-a koji sudjeluje i donira za sve manifestacije koje su u organizaciji grada Siska. Prodaje na Gradskoj tržnici Sisak i jedini je prihvatio prodavati svoje svoje proizvode na tržnici Caprag u sklopu oživljavanja tržnice u Capragu.
Đulijano Jašarević – finalist Supertalenta koji je oduševio gledatelje svojim akrobacijama koje je izveo u Supertalentu. On je poput čovjeka gume. Čuda čini svojim tijelom, pa su tako gledatelji ostali u šoku kada su vidjeli kako je taj mladić iz Siska talentiran.
Klara Prpić – članica Kick boxing kluba Croatia – aktualna dvostruka prvakinja Hrvatske u kadetskoj kategoriji, te višestruka osvajačica međunarodnih kickboxing turnira. Na osnovu svih tih rezultata višegodišnja članica KBK “Croatia” Sisak izborila je mjesto u sastavu kickboxing reprezentacije Hrvatske i u potpunosti opravdala poziv selektora, osvojivši sjajno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu kojemu je prisustvovalo čak 2.303 natjecatelja iz 64 države. Učenica je 1. razreda Ekonomske škole Sisak.
Branislav Grubić i potražni pas Borg – članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Sudjelovali su u brojnim akcijama spašavanja po cijeloj Hrvatskoj i pas je među pet najboljih potražnih pasa za razini cijelog HGSS-a.
2 (1)
Tomo Tominac – po zanimanju kovinotokar, osposobljen za popravak i umjeravanje tahografa, zaposlen u Autu prometu Sisak gdje je proveo cijeli radni vijek, a ove godine odlazi u mirovinu nakon 44 godine rada u ovom trgovačkom društvu. Bio je istaknuti sportaš, dugogodišnji nogometaš HNK Segeste.
Maja Batinjan – učenica 2. razreda Glazbene škole Frana Lhotke Sisak koja je na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila prvu nagradu i prvo mjesto, u disciplini flauta I. kategorija. U konkurenciji učenika do 11 godina, Maja je kao najmlađa, sa samo 8 i pol godina, ostvarila jedinstven rezultat u povijesti sisačke Glazbene škole: na tri natjecanja (državno, regionalno i „Mladi Padovec“) osvojila je tri prve nagrade i tri prva mjesta.

Alminka Velagić-Črnko – umirovljena je nastavnica hrvatskog i engleskog jezika koja u sisačkoj knjižnici volonterski vodi tečaj engleskog jezika za osobe starije životne dobi. Svojim angažmanom je omogućila polaznicima tečaja stjecanje novih znanja i sposobnosti koje su primjenjive za osobnu korist, ali i za korist zajednice u kojoj žive s trendom cjeloživotnog obrazovanja.
Marija Dejanović – mlada sisačka pjesnikinja i spisateljica ovogodišnja je dobitnica prestižne pjesničke nagrade ”Goran za mlade pjesnike”. Ova svestrana studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nositeljica dekanove nagrade za 2017. godinu, proglašena je pobjednicom ovogodišnjeg natječaja raspisanog za mlade autore do 30 godina starosti.
Tin Sertić – student prve godine matematike na PMF-u. Na državnom natjecanju iz matematike osvojio je drugo mjesto ove godine dok je bio učenik 4. razreda Gimnazije Sisak što mu je osiguralo izravan upis na studij matematike na PMF-u.
2 (2)
Tomislav Jezdec – vatrogasac. Već 24 godine predano i profesionalno obavlja zadaće spašavanja života i imovine, a jedan je od vatrogasaca koji vatrogastvo ne shvaćaju kao zanimanje, već kao poziv kojim će na human i humanitaran način pomoći svojim sugrađanima.
Safeta Šabić – volonterka godine Grada Siska. Volonterka je u socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Uključena je i u ostale humanitarne aktivnosti u kojima se prikupljaju materijalna sredstva za ljude kojima su potrebna. Značajno je doprinijela organiziranju i provedbi kreativnih radionica za djecu na sisačkom Sajmu cvijeća.
Antun Pirc – osmogodišnji dječak i učenik 2. razreda OŠ 22. lipnja koji je u dobi od samo šest godina skladao pjesmu Šetali smo zajedno za koju je snimljen i spot. Pjesma ima više od pola milijuna pregleda na YouTubeu, a za tu je pjesmu dobio brojne nagrade. Antun, umjetničkog imena Ante JubTjuber, nastupa u Siscia Jazz klubu te na gradskim manifestacijama.
Miroslav Arbutina Arbe – sredinom ove godine Atelier Siscia postao je prvi centar za stare fotografske procese u Hrvatskoj, a koncem godine Ministarstvo kulture Republike Hrvatske upisalo je stare fotografske procese u registar zaštićene nematerijalne baštine.
Daša Poredoš Lavor – predsjednica Građanske inicijative Moj grad Sisak – njezinim velikim angažmanom udruzi je odobreno 1.889.798,00 kuna Europskog socijalnog fonda za projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno u sklopu projektnog prijedloga ZAŽELI – Program zapošljavanja žena.

najčitanije