Prijem za brončane hrvače

mradenovic

Sisački hrvači Karlo Kodrić i Pavel Puklavec na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojili su brončane medalje u svojim kategorijama; Kodrić u kategoriji do 82 kg, a Puklavec 72 kg. Postigli su tako povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije koja se prvi put od osamostaljenja vratila s prvenstva sa dvije medalje. “Ovo je doista veliki uspjeh da imamo dva osvajača medalja iz jednog kluba na ovakvom natjecanju. Znam koliko su se dečki trudili i trenirali i zaslužili su ove medalje. Iskreno, očekivao sam ih malo kasnije, ali došle su u juniorskom uzrastu i siguran sam da nisu zadnje. Ovo su velike medalje koje ostaju za cijeli život“, rekao je trener Goran Plavec iz Hrvačkog kluba Sisak.

Svog uspjeha, kako kažu, nisu bili svjesni sve dok se nisu vratili doma. Nakon dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, prijem za Kodrića i Puklaveca održao se danas i u Gradskoj vijećnici, gdje im je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala na velikom uspjehu.

„Čestitam Karlu i Pavelu, potom njihovim roditeljima i trenerima. Mi koji nismo imali sreće i mogućnosti osvojiti tako nešto ne možemo ni pojmiti koja količina rada, znoja, odricanja i treninga stoje iza takvog uspjeha. Svaka čast na ustrajnosti i na trudu, a mi ćemo vam i dalje pomagati“, rekla je gradonačelnica.

64349651_384826905472535_7018251710153883648_n

Prije samog Europskog prvenstva, Kodrić i Puklavec odradili su pripreme u Kijevu u Ukrajini. Natjecanje u Španjolskoj, kaže Pavel Puklavec, brončani u kategoriji do 72 kilograma, nije počelo kako je priželjkivao. Ipak, nakon poraza u prvoj borbi, do bronce je nastavio nizati pobjede.

„Svi koji dođu na Europsko prvenstvo vrhunski su hrvači“, rekao je Kodrić. „Tijekom natjecanja podržavali smo jedan drugoga, imali smo podršku svih koji su bili s nama tamo, ali i naših obitelji koji su ostali ovdje“, dodaje Puklavec.

Vremena za predah nema puno. Kodrić i Puklavec spremaju se za Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u Estoniji.

Za ovaj veliki uspjeh kojeg su ostvarili na Europskom juniorskom prvenstvu, gradonačelnica im je uručila, svakome pojedinačno, novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.

najčitanije