Prijedlozi građana na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska

ibb

Sutrašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Siska na repertoaru, između ostalog, ima i proračun za 2017, u čijem su kreiranju i građani dobili priliku sudjelovati, zahvaljujući Aplikaciji ‘Moj gradski proračun’ – jedinstvenoj takvoj aplikaciji u Hrvatskoj.
Na stranici www.proracun.sisak.hr građani mogu dobiti sve potrebne informacije o gradskom proračunu i dati svoje prijedloge, a prvi dokaz o tome da glas građana na ovaj način uistinu dopire do gradske vijećnice, dobit ćemo već na sutrašnjoj sjednici: ”Jako sam zadovoljna interesom Siščana za ovu aplikaciju. Veliki broj njih je sudjelovao u kreiranju proračuna i mogu reći da ću amandmanima u petak konkretno neke od prijedloga građana uvrstiti u proračun, gdje će oni, vjerujem, prepoznati upravo taj svoj rukopis. U konačnici, mislim da je to jedini mogući i najbolji način da građani odlučuju na koji način će se njihov novac utrošiti u 2017.godini”, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ne otkrivajući o kakvim je amandmanima riječ, ali ipak doznajemo da su korisnici aplikacije do sada najviše predlagali ulaganje sredstava u podizanje školskog standarda i u programe za mlade.
Osim prijedloga građana, proračun za 2017, koji iznosi 245 milijuna kuna, u velikoj mjeri obuhvaća nastavak ulaganja u izgradnju komunalne infrastrukture i unapređenje usluga te daljnje provođenje mjera energetske učinkovitosti, čija bi se realizacija trebala odraziti na podizanje razine kvalitete života Siščana u sferi komunalnog i društvenog standarda.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska održava se u petak, 11.studenog u Gradskoj vijećnici, a počinje Aktualnim satom u 10 sati, čiji izravni prijenos možete slušati u programu Radio Siska.

najčitanije