Prijavljeni zbog računalne prijevare i pranja novca

imp

Policija Natpis2 (1)

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 64-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjene kaznenih djela Računalna prijevara i Pranje novca.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su sredinom kolovoza prošle godine, doveli u zabludu 65-godišnjaka sa sisačkog područja, predstavivši mu se kao brokeri. Korištenjem zlonamjernog programa došli su do pristupa računalu i podacima bankovnog računa te su mu s računa skinuli novac.

 

Nadalje je utvrđeno da je 55-godišnjak s ciljem prikrivanja porijekla novca, novac prebacivao na račune raznih banaka i kripotomjenjačnica te ih pretvarao u kriptovalute.

 

Protiv 64-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela Računalna prijevara, a protiv 55-godišnjaka zbog kaznenih djela Računalna prijevara i Pranje novca slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku,

 

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava sisačko-moslavačka savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

 

“Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.”, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije