Prijave za Kupsku alku i Šikljadu na Kupskim noćima

ibb

U tijeku su prijave za sudjelovanje na veslačkim natjecanjima koja će se i ove godine održati u sklopu manifestacije Kupske noći.
”Kupska alka” održava se u petak, 1. rujna s početkom u 16 sati. Turistička zajednica Grada Siska poziva udruge, tvrtke i građane da prijave svoje timove za sudjelovanje. Tim se sastoji od dvije osobe. Članovi tima i predstavnik organizatora nalaze se u čamcu na motorni pogon, a članovi tima naizmjence iz sjedećeg položaja jednom rukom gađaju alku. Predstavnik organizatora vozi čamac.
U propozicijama natjecanja stoji da se čamac mora kretati u punoj brzini, alku, koja je slične veličine i izgleda poput onih koje se koriste na Sinjskoj alci, natjecatelji gađaju kopljem dužine 2,5 metara, a svaki tim ima dva pokušaja gađanja, pri čemu se rezultati zbrajaju. Najbolji timovi ulaze u drugi krug, a pobjednik je onaj s najviše osvojenih bodova. U slučaju istog broja bodova, održava se sljedeći krug (pripetavanje). Među napomenama organizatora, stoji i da je zabranjeno isticanje bilo kakvog političkog znakovlja.
Maksimalan broj timova koji može sudjelovati u Kupskoj alci je 20. U slučaju velikog broja prijavljenih timova, udruge i tvrtke moći će prijaviti maksimalno tri tima koji će sudjelovati u natjecateljskom dijelu događanja. Prijave se primaju u TZG Siska najkasnije do srijede, 30. kolovoza na broj telefona 044 522 655 ili e-mail [email protected]

A osim Kupske alke, sportski dio manifestacije uključuje i popularnu Šikljadu – veslački dvoboj kupskih čamaca, koja se održava u muškoj i ženskoj konkurenciji: u subotu 2. rujna je muška, a u nedjelju 3. rujna ženska šikljada. Za organizaciju šikljade i ove je godine zadužena Udruga lađara Sisak, koja natjecateljima osigurava šiklje i vesla. Tim čine četiri veslača, a prijave su također u tijeku.

najčitanije