Pri kraju radovi na sportskoj dvorani na Zelenom brijegu

imp

251020211635199133.jpeg

Polivalentna sportska dvorana koja se gradi na Zelenom brijegu uskoro će biti završena. Ugrađena je stolarija, a ovih dana traju završni radovi na fasadi objekta i opremanja unutarnjeg dijela dvorane nakon čega slijedi i uređenje okoliša.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ističe kako će izgradnjom nove sportske dvorane napokon biti riješeni problemi s nedostatkom termina za treninge te visok najam kojeg Grad Sisak mjesečno plaća Industrijsko-obrtničkoj školi za korištenje dvorane Brezovica.
„Zbog manjka prostora primorani smo plaćati visoku cijenu najam za Sportsku dvoranu Brezovica u kojoj je teško dobiti i termine. Nova gradska dvorana bit će 24 sata dnevno na raspolaganju našim sportašicama i sportašima, a koristit će je brojni sportski klubovi, od odbojkaša, rukometaša, košarkaša i sportaša koji se bave borilačkim sportovima. Ovaj projekt kojeg smo započeli prije manje od godinu dana je dobro ulaganje u djecu, sportaše i budućnost našeg grada. Ovaj je dio grada dugi niz godina bio nepravedno zanemaren te će uskoro s novom cestom, čija je izgradnja također u završnoj fazi, dvoranom i reciklažnim dvorištem, dobiti potpuno novi izgled.“, rekla je gradonačelnica.

U neposrednoj blizini nove dvorane, iz sredstava EU fondova, gradi se i nova prometnica koja će odvojiti novo reciklažno dvorište od nove dvorane te ujedno spojiti Zvonimirovu ulicu s Komunalnom zonom grada Siska.

Nova dvorana prostirat će se na 3.300 kvadrata, imat će 1.500 sjedećih mjesta, a pored velike dvorane nalazit će se i mala dvorana za zagrijavanje i borilačke sportove. Uz svlačionice, sanitarne čvorove, u dvorani će se nalaziti i prostorije za udruge, novinare, prostori za trgovinu, caffe bar i terasa. Izvođači radova su KAP4 i Degal tehnika, a objektom će upravljati Športsko-rekreacijski centar Sisak.

najčitanije