Pri kraju prva faza uređenja „Kuće Striegl“

imp

Prošle je godine počela prva faza uređenja Strieglove rodne kuće u Kranjčevićevoj ulici. Kuća je zamišljena kao suvremeni memorijalni muzejsko-galerijski prostor, a kraju se privodi, kako doznajemo, prva faza radova.
„Radovi će biti finalizirani, privedeni kraju, završeni krajem veljače ove godine. U ovoj fazi se zaista radi o konstruktivno-građevinskim radovima gdje se radilo na rješavanju konstruktivne sanacije, statičke sanacije kuće i isto tako pripremanja cijelog tog terena – infrastrukture za ugradnju pojedinih instalacija. Druga faza radova obuhvaća nastavak tih građevinsko-konstruktivnih radova i rješavanje muzeološkog postava.“, kaže ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber.
Vrijednost radova ove prve faze je 2,5 milijuna kuna, a sufinancirani su sredstvima Grada Siska i Ministarstva kulture.
U središtu grada dobit ćemo moderan muzejsko-galerijski prostor kojim će se predstaviti kompletan opus Slave Striegla kojeg je donirao Gradu Sisku. Ono što ga čini jedinstvenim je to što će zbirka biti prezentirana i izložena u autentičnom prostoru njezina nastajanja. Osim zbirke Striegl i velikog dijela Strieglovih radova, u ovom će prostoru biti prezentirana i povijest jedne sisačke građanske obitelji na primjeru obitelji Striegl. U Kući Striegl je također sačuvan velik broj autentičnih predmeta koji će biti sastavni dio izložbenog postava.

radovi kuća striegl 5 radovi kuća striegl 4 radovi kuća striegl 3 radovi kuća striegl 2 radovi kuća striegl 1

najčitanije