Pri kraju izgradnja društvenog doma u Capraškim poljanama

imp

Kulturni Centar Capraške Poljane

U Capraškim poljanama radi se društveni dom. Dom površine 450 četvornih metara bit će središte društvenog i kulturnog života, te programa predškole, a to će naselje u kojem živi oko 600 stanovnika, njegovim završetkom dobiti izuzetno važan sadržaj u kojem će biti moguće provoditi edukacije, igraonice, kulturno-umjetničke programe, te ponuditi adekvatan prostor za rad Vijeću romske nacionalne manjine.

 

„Ovaj društveni dom je jedan od rezultata politike Vlade RH u duhu jednog pluralnog i tolerantnog društva kako bi se naši građani u svakom segmentu uključili u društveni život. Duboko se nadam da će ovo biti mjesto okupljanja ne samo pripadnika Romske nacionalne manjine nego i svih građana Siska i Hrvatske i da će ovdje moći održavati brojne radionice koje su potrebne za naše najmlađe. Posebno se to odnosi na dodatno obrazovanje i stjecanje dodatnih vještina.“, kaže Alen Tahiri, ravnatelj Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

 

 

Radovi vrijedni 9,5 milijuna kuna trebali bi završiti do travnja, a Dom bi svoja vrata službeno trebao otvoriti 8.travnja, na Svjetski dan Roma.

 

 

Kako je bilo na polaganju kamena temeljca pogledajte u video prilogu

najčitanije