Preminuo Željko Grgurinović

imp

željko grgurinović

Nakon duge i teške bolesti, u Sisku je preminuo dugogodišnji novinar Večernjeg lista Željko Grgurinović.

 

Željko Grgurinović rođen je u Sarajevu 11. veljače 1951. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole u Sarajevu, dolazi u Zagreb gdje završava Kineziološki fakultet i stječe zvanje profesora kineziologije.

 

Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća preselio je u Hrvatsku Kostajnicu gdje je radio u srednjoškolskom centru. Kako u to vrijeme u Hrvatskoj Kostajnici nije bilo profesionalnih novinara, a samo su povremeno dolazili novinari ili televizijske ekipe Željko, kao član Izvršnog vijeća Skupštine općine, dobiva zadatak unapređenja informiranja s područja općine. Pritom se i osobno angažira kao honorarni dopisnik tada najčitanijeg Večernjeg lista.

 

Budući su mu bili dostupni izvori informiranja, tekstova je bilo sve više i više, pa su ga kolege iza sisačkog Jedinstva angažirali za povremenu suradnju za članke o lokalnim temama i događajima. Zahvaljujući profesionalnom radu te kvalitetnom i pouzdanom izvještavanju s područja Kostajnice i Pounja, od Večernjeg lista uskoro dobiva ponudu da počne profesionalno raditi.

 

Obzirom da se u novinarstvu vrlo dobro snašao i zavolio ga, postaje stalni dopisnik tog dnevnog lista iz Hrvatske Kostajnice. 1991. godine zbog agresije na Pounje, dolazi u Sisak i radi u dopisništvu Večernjeg lista. Zahvaljujući svojim novinarskim i organizacijskim sposobnostima imenovan je i rukovoditeljem dopisništva Večernjeg lista te na tom radnom mjestu ostaje do umirovljenja 2011. godine.

 

Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata. Bio je član HND-a.

najčitanije