Premijer danas u Sisku kao svjedok-oštećenik na suđenju zbog prijetnje

imp

Premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković danas će na sisačkom Općinskom sudu biti saslušan kao svjedok-oštećenik na suđenju Đuri Čehuliću optuženom da je javno prijetio premijeru 2020. godine, nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovu trgu, donosi HRT.

 

Kako piše HRT suđenje u kojem će premijer biti saslušan kao svjedok-oštećenik u predmetu zbog kaznenog djela prijetnje na sisačkome sudu počinje u 9 sati, potvrđeno je Hini iz Vlade.

 

Zbog prijetnji premijeru Čehulića je policija uhitila u listopadu 2020. godine. Tada je otkriveno da je riječ je o susjedu i prijatelju obitelji mladića koji se par dana ranije ubio nedaleko Banskih dvora nakon što je izveo do tada nezapamćen napad u kojem je automatskom puškom pucao na zgradu Vlade RH i ranio policajca na ulazu.

 

Prema policijskoj prijavi, Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk htio ubiti premijera, kao i da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a naveo je i da osobno mašta o ubojstvu Plenkovića.

 

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.
Tijekom istrage bio je uhićen i Bezukov otac kod kojeg je policija pronašla puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te preko tisuću komada raznog streljiva.

 

 

Izvor – HRT

najčitanije