Predsjednica Gradskog vijeća zahvalila Siščanima na discipliniranom poštivanju mjera

mradenovic

Predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić zahvalila je građanima povodom situacije vezane za pandemiju COVID-19.

„Poštovani sugrađani,

da je prije samo dva mjeseca netko rekao da će nam se život u potpunosti promjeniti, vjerojatno bi ga promatrali u čuđenju ili s podozrenjem. Ipak, dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao i predviđao.

Danas, nakon mjesec dana kućne izolacije, nakon početnog entuzijazma novog načina života, kada je strpljenje već na izmaku, imam potrebu i želju, kao predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska, u svoje osobno ime i u ime Gradskog vijeća Grada Siska, uputiti vam riječi podrške i ohrabrenja. Želim vam zahvaliti što ste svojom samodisciplinom, svojom strpljivošću sve ovo do sada izdržali i što ste učinili naš Grad jednim od najsigurnijih u našoj domovini. Iščekujući svakodnevno podatke o broju novozaraženih, uočljivo je da je njihova brojka u našem Gradu znatno manja od mnogih sličnih nam gradova u Hrvatskoj. Tome ste ponajviše pridonijeli Vi, dragi sugrađani, koji striktno i disciplinirano poštujete mjere i naputke, kako nacionalnog tako i lokalnih Stožera i na tome vam najiskrenije zahvaljujem.

Naš Grad je opet dokazao, da je u trenucima kada je to najpotrebnije, složan, discipliniran i jedinstven. Zato sam sigurna da ćemo i ovom prilikom izdržati do kraja.

Ipak posebnu zahvalnost i ohrabrenje upućujem onima koji su u ovoj krizi najizloženiji: epidemiolozima, liječnicima i svom medicinskom osoblju, članovima Civilne zaštite na svim razinama, policajcima, vatrogascima i vama vrijednim trgovcima od kojih zavisi odvijanje našeg svakodnevnog života, a koji ste nerijetko najizloženiji kako korona virusu, tako i našim frustracijama i nervoznim ispadima. Molim vas stoga, da nas kao i do sada, razumijete i da nam oprostite.

Možda naša bolnica nema reprezentativan izgled, ali uvijek smo na nju bili ponosni, a posebno na ljude koji u njoj rade – liječnike, medicinsko osoblje i sve druge djelatnike, koji su svojom stručnošću, svojim odnosom prema pacijentima, svojim beskonačnim prekovremenim radom i boravkom u prostoru bolnice, nadoknađivali eventualne materijalne nedostatke. Dopustite mi da ih ovom prigodom izdvojim. Znali smo da imamo dobru medicinsku skrb u našem Gradu. Djelatnici naše bolnice uvijek su se isticali svojim odnosom prema pacijentima, a posebno u kriznim situacijama. Prisjetimo se samo Domovinskog rata i doprinosa koji su liječnici i medicinsko osoblje dali, kako stradalnicima, tako i svima nama.

U ovoj krizi najveći doprinos svojim sugrađanima dali su djelatnici Odjela za infektivne bolesti, Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, liječnici infektolozi Davor Jelaska, Robert Škara, Filip Ivanković, Katica Bakran Pavušek, Ana Marija Jelčić, na čelu sa voditeljicom odjela Tonkom Jozić Novinc, dr.med.spec.infektolog. i glavnom sestrom Mirjanom Dvorneković, te medicinske sestre i tehničari, njegovatelji, servirke i spremačice, kojima se ovim putem posebno zahvaljujem.

Zahvala i Službi za epidemiologiju Sisak Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa voditeljicom Sonjom Pajtlar, dr.med.spec.epidemiolog.

 

Dozvolit ću si i u svoje osobno ime, a vjerujem i većine vas, predložiti Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Siska, Odjel za infektivne bolesti Opće bolnice dr. Ivo Pedišić za Godišnju nagradu Grada Siska 2020. godine, a koja se dodjeljuje na Dan grada, 4. lipnja. Neka to bude bar mala zahvalnost za sve ono što su učinili za nas“, stoji u prioćenju.

najčitanije