Predbilježbe za upis djece u 1. razred Katoličke osnovne škole u Sisku

imp

Upis Prvi Razred 610x340 1

Sisačka biskupija u postupku je osnivanja Katoličke osnovne škole u Sisku koja će s radom započeti u školskoj godini 2024./2025.

 

Ovo ovisi o nizu faktora, tako da smo u ovom trenutku u fazi predbilježbi učenika te još uvijek nisu sva mjesta popunjena.“, kažu u Sisačkoj biskupiji.

 

Na adresi Šetalište Vladimira Nazora 4 s nastavom bi trebalo započeti jedno razredno odjeljenje (1. razred), a s povećanjem broja razreda plan je da se škola preseli u Tomislavovu 16 (zgrada bivšeg Dječjeg doma Vrbina).

Lokacija Katolička Osnovna škola

Zbog kvalitete nastave i individualnog pristupa nastavnika svakom djetetu predviđena su razredna odjeljenja od najviše 15 do 20 učenika. Nastava će pratit redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti i obrazovanja, a odvijat će se uvijek u prvoj smjeni s produženim boravkom.

 

Ova škola bit će zaokružen odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima. Kao katolička osnovna škola ima svoje ciljeve i misiju, a to su: odgojiti samostalnu, vrijednu, poštenu i moralno izgrađenu djecu, pozitivnog i zdravog pogleda na život i svijet. Pružiti kvalitetan intelektualni i moralni odgoj, a ozračje u kojem se odvija nastavni proces prožeto je evanđeoskim duhom te u povoljnom i obiteljskom ozračju. Škola je mjesto susreta, odgojna zajednica u kojoj obitelj ima vrlo važno mjesto i ulogu. Njeguje kršćanske i obiteljske vrijednosti koje su uz intelektualni razvoj djeteta potrebne da se kod djece razvije osjećaj za međusobno poštivanje, pomaganje i obiteljsko zajedništvo. Potiče i razvija kreativnosti, sposobnost i darovitost kod učenika.“, napominju u Sisačkoj biskupiji.

 

Sve informacije oko predbilježbe za upis možete dobiti putem telefona na broj 091 1960 158 ili putem e-maila na katehetski@biskupija-sisak.hr.

 

Poziv Na Upis 2 724x1024 Katolička Osnovna škola

 

Podsjetimo krajem kolovoza prošle godine na području Sisačke biskupije osnovane su dvije nove ustanove – Katolička osnovna škola u Sisku i Katolička gimnazija u Popovači.
Odgovornom osobom za ustroj osnovne škole imenovana je s. Smilja Čirko, a gimnazije vlč. Josip Bulat.

 

 

 

 

Naslovna foto – Ilustracija

najčitanije