Predan projekt vrijedan 9,06 milijuna kuna za učenike s teškoćama u razvoju

imp

Sisak projekti u suradnji sa gradskim upravnim odjelom obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo izradili su projekt „ Rukom pod ruku- Faza III“ namijenjen učenicima s teškoćama u razvoju.
Projekt je danas prijavljen na otvoreni Javni poziv „Osiguranje pomoćnika u nastavi“. Projektom će se pružiti potpora uključivanju 51 učenika s teškoćama u razvoju u 8 osnovnih škola na području grada Siska u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem 50 pomoćnika u nastavi .
Vrijednost projekta je 9.060.360,00 kuna od čega je 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna, a ostatak je udio Grada Siska.
Pomoćnici u nastavi će pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

najčitanije