Pred završetkom vrtić na Zelenom brijegu

nv

261020211635289849.jpeg

Siščani već 10 godina čekaju novi vrtić na Zelenom brijegu. Projekt vrtića napravljen je prije 10 godina, a radovi su službeno započeli 2006. godine. Prvotna cijena preuzimanja od oko 10 milijuna kuna smanjena je za nešto više od 4 milijuna kuna u odnosu na ranije potvrđen ugovor.
Otvaranjem ovog vrtića ostvaruju se uvjeti za upis oko 120 djece.

“Ako pogledamo da je prošle godine broj neupisane djece u vrtić bio 89, vrlo je jasna činjenica da se otvaranjem ovog vrtića svi mali Siščani i Siščanke smještaju u vrtiće i da će roditelji biti bez brige.”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Vrtić se sastoji od 4 jasličke jedinice u prizemlju i 4 vrtićke na katu, a posebnost se biti i tzv. senzomotorička soba.

“Osim tih osnovnih jedinica, vrtić ima i sve prateće tehnološke jedinice, kuhinju, praonicu, koja je centralna, dakle, neće služiti samo za ovu nego i za još neke građevine. Također ima i jednu veliku dvoranu za koju bi bilo lijepo da se osim za potrebe djece može u večernjim satima koristiti i za potrebe stanovnika.”, rekao je arhitekt Miroslav Geng.
Osoblje i tete u vrtiću, rasporedit će iz drugih sisačkih vrtića dok će za manji broj zaposlenika biti raspisan natječaj u kolovozu ove godine.

najčitanije