Praznik rada na šetnici Slave Striegla

imp

251020211635199553.jpeg

Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” organizira proslavu Praznika rada na šetnici Slave Striegla u Sisku.

Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” je neprofitna, nevladina udruga za zaštitu životinja i prirode, te utočište za životinje smješteno kod Popovače, a organizacija Praznika rada je na volonterskoj bazi.
„Praznik rada proslavit ćemo u parku uz svježu i domaću hranu iz OM Villagea-a (Popovača), uz razmjenu sjemenja i izradu sadnih kuglica kroz koju će vas voditi Martina Mladenović (Interpretacijski centar baštine Banovine), te mali kviz o biljkama i ekologiji a pobjednik kviza osvojit će Koogle Earth biljku u puhanom staklu u kojem možete pratiti rast biljke, a zatim je presaditi.“, poručuju organizatori.
Osim toga, tijekom cijelog programa biti će postavljen i mali besplatni buvljak s odjećom, kućnim potrepštinama, itd., tako da možete besplatno uzeti što vam treba ili uzeti za nekoga za koga znate da treba. Za kraj programa očekuje vas i nastup Saše i Flaše koji će odsvirati svoje poznate obrade ali i autorske pjesme!

Zbog epidemiološke situacije, broj ljudi je ograničen pa organizatori mole da svoj dolazak potvrdite slanjem maila na: centarkey@gmail.com
Ponesite dekice, društvene igre, lopte i ostale rekvizite za zabavu u prirodi i vidimo se u parku na šetnici!

PROGRAM:
12:00 – 16:00 – BESPLATNI BUVLJAK
Na buvljaku će biti odjeće, kućnih potrepština, itd. – dođite i besplatno uzmite što vam treba ili uzmite za nekoga za koga znate da treba.

12:00 – 13:00 – PODJELA HRANE
OM Village je obiteljsko imanje smješteno kod Popovače na kojem se uzgaja i proizvodi domaća hrana te gotovi vege proizvodi poput burgera, falafela, namaza, biljnih medova, itd.

13:00 – 14:00 – RAZMJENA SJEMENJA I RADIONICA SADNIH KUGLICA
Ponesite sjeme za razmjenu ili samo dođite po svoj mali paketić slobode! Biljna banka Banovine će osigurati paketiće sjemena a Martina će nam pokazati kako napraviti sadne kuglice te objasniti što su one uopće i kako se koriste. Na radionicu su dobrodošli svi uzrasti!

14:00 – 14:45 – KVIZ O HRANI I EKOLOGIJI
Je li rajčica voće ili povrće, što su “seedbombs”, koje se povrće može reciklirati i tako stalno iznova uzgajati? Možda neke stvari već i znate a možda ćete i naučiti neke nove i manje poznate činjenice. Za pobjednika/cu kviza smo osigurali i predivnu nagradu – “Koogle Earth” kojeg proizvodi Projekt O2, je mali hrast lužnjak u ručno puhanom staklu u kojem možete pratiti njegov rast te ga kasnije presaditi.

15:00 – 16:00 – SAŠA I FLAŠA – ACOUSTIC LIVE SESSION
Jelena i Saša glazbeni su i životni par koji svojom pozitivnom energijom prenose ljubav prema glazbi kroz svoje, u ova luda vremena, nažalost, rijetke nastupe. Izvode strani i domaći pop/rock u akustičnim aranžmanima. Očekujte hitove iz svih razdoblja povijesti glazbe, od Beatlesa do Billie Eilish, a možda se na listi prišulja i poneka autorska pjesma :)

najčitanije