Poznati dobitnici priznanja Grada Siska

imp

Sisak Zastava

Na svojoj posljednjoj sjednici sisačko Gradsko vijeće odlučilo je o dobitnicima javnih priznanja Grada Siska koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Siska.

 

Ove godine dodijelit će se tri nagrade za životno djelo preminulim Siščanima. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se dr. Stevi Kovačeviću za izuzetni doprinos na području medicine, spašavanja i zalaganja za ljudske živote, te stalnoj predanosti gradu Sisku i njegovim stanovnicima.

 

Sisačkom novinaru i publicistu Zdravku Strižiću nagrada za životno djelo dodjeljuje se za ukupni doprinos i stvaralački rad na promicanju grada Siska kroz novinarski i književni rad.

 

Za iznimna postignuća na području povijesti umjetnosti i osobite zasluge u području znanosti Nagrada za životno djelo posthumno se dodjeljuje i Veri Horvat Pintarić.

 

Dodijelit će se i dvije Pohvala Grada Siska – Mireli Gec zbog doprinosa razvoju kvalitete školskog sporta u Republici Hrvatskoj kao i zbog osobitog doprinosa na području kineziologije kao i Ratku Bjelčiću na području književnog stvaralaštva.

najčitanije