Poziv zainteresiranim Siščanima za kupnju POS-ovih stanova

mradenovic

261020211635209481.jpeg

Grad Sisak objavio Javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje. Svi građani koji su zainteresirani za kupnju stanova putem Programa POS-a, mogu ispuniti anketni upitnik, koji se nalazi u privitku,  i dostaviti ga na e-mail adresu pisarnica@sisak.hr  ili osobno u pisarnicu Grada Siska, Rimska ulica 26. Javni poziv za iskaz interesa objavljen na web stranici Grada Siska (u kategoriji Natječaji i javni pozivi) i na oglasnoj ploči Grada Siska,  traje 60 dana od objave na web stranici. Lokacija stanova bila bi u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, u blizini dječjeg vrtića Različak u Lonjskoj ulici.

Nakon što Grad Sisak utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donijet će se odgovarajuće odluke, ugovorit će se s APN-om  daljnja realizaciju programa, osigurat će se zemljište za izgradnju stanova te će se objaviti javni natječaj za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a.

Društveno poticana stanogradnja provodi se izgradnjom stanova tako da se ostvaruje svrhovito korištenje javnih i drugih sredstava za pokriće troškova, osigurava povrat tih sredstava, omogućuje prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih te omogućuje davanje u najam uz mogućnost otkupa.

Detaljnije informacije o Programu poticanje stanogradnje mogu se pronaći na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i na web stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN):

najčitanije