Povoljni POS-ovi stanovi na Zelenom brijegu

mradenovic

251020211635203936.jpeg

Grad Sisak uključio se u Program društveno poticane stanogradnje putem kojega će se u Lonjskoj ulici na Zelenom brijegu graditi stanovi. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je Odluka o uključivanju u program, kako bi se građanima omogućilo zadovoljavanje stambenih potreba kupnjom stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate ili davanja stanova u najam uz mogućnost otkupa.
„Raspisan je javni natječaj. Pozivam sve zainteresirane koji još nisu riješili stambeno pitanje, a žele kupiti stan u Lonjskoj preko puta DV Različak. Gradsko vijeće je odlukom definiralo kriterije; boduje se činjenica da stanujete u gradu Sisku, gleda se koliko dugo tu stanujete, je li vam to prva nekretnina…svi detalji i kriteriji dostupni su na webu Grada Siska. Zatim podvlačimo crtu i onih 30 sa najvećim brojem bodova dobivaju stanove“,kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Grad Sisak osigurat će građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključenje na komunalnu infrastrukturu, a struktura stanova planirat će se temeljem liste prvenstva nakon provedenog javnog poziva kojeg će raspisati Grad Sisak u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama.
Podsjećamo, Grad Sisak uključio se u Program POS-a početkom ove godine kada je objavljen i javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana. Anketa je pokazala kako postoji velika zainteresiranost za gradnju stanova POS-a. Interes su iskazale 94 osobe, a iz pribavljenih podataka vidljivo je da su interes, osim građana grada Siska, iskazale i osobe koje nemaju prijavljeno prebivalište na području grada.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 044/510-109 ili slanjem upita na mediji@sisak.hr.