Potpisani ugovori za sanaciju Centra za ljevarstvo

Metalurški fakultet u potresu je pretrpio značajna oštećenja, a zbog potresa su obustavljeni radovi adaptacije i prilagodbe Centra za ljevarstvo. Zgrada tog centra dobila je nakon potresa crvenu naljepnicu pa su zbog toga zaustavljeni radovi na njezinoj adaptaciji. Radovi bi uskoro trebali nastaviti dalje, obzirom da su u ponedjeljak, 2. svibnja potpisani ugovori o nabavi radova hitne sanacije konstrukcije i pružanju usluge kompletnog stručnog nadzora nad izvođenjem radova hitne sanacije konstrukcije Centra. Ugovor je vrijedan vrijednosti 2.213.490,63 HRK s PDV-om, radove će izvoditi tvrtka Gradnja iz Siska, a rok izvršenja radova je četiri mjeseca.

S nadležnim ministarstvima ispregovarana je dodatna financijska alokacija u svrhu hitne sanacije konstrukcijske obnove prostora obuhvaćenih projektom, a nastavak predviđenih infrastrukturnih radova Projekta Centar za ljevarstvo – SIMET bit će moguć tek po završetku obnove.

 

Temeljem provedenog postupka jednostavne nabave usluge kompletnog stručnog nadzora nad izvođenjem radova hitne sanacije konstrukcije Centra za ljevarstvo – SIMET u ukupnoj vrijednosti 36.750,00 HRK s PDV-om obavljati će Trasa Adria iz Zagreba.

 

 

Uz ovaj postupak do sada je ugovoreno i u provedbi je adaptiranje i prilagodba Centra za ljevarstvo ukupne ugovorene vrijednosti 7.532.470,84 HRK s PDV-om; o prema – namještaj prostora Centra za ljevarstvo – SIMET ukupne ugovorene vrijednosti 1.887.418,30 HRK s PDV-om te opremanje Centra za ljevarstvo – SIMET instrumentima i znanstvenoistraživačkom opremom potpisani su ugovori za četrnaest grupa ukupne vrijednosti 23.665.677,62 HRK s PDV-om.

 

Fakultet osnivanjem Centra za ljevarstvo – SIMET želi ojačati kapacitete za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz ulaganje u unapređenje postojeće istraživačke infrastrukture Metalurškog fakulteta te poboljšati kompetencije nastavnog osoblja i studenata te pozicionirati Fakultet i općenito metalurški sektor u smislu prepoznavanja i aktiviranja njegovog IRI potencijala.

 

Svrsihodnost Centra ogledat će se u ciljanim istraživanjima u razvoju materijala i transferu tehnologija prema partnerima iz realnog sektora od ideje do gotovog proizvoda. Provedba projekta rezultirat će adaptacijom, opremanjem i stavljanjem u funkciju Centra za ljevarstvo – SIMET koji se nalazi u sklopu Metalurškog fakulteta.

 

Metalurški fakultet provodi infrastrukturni projekt Centar za ljevarstvo – SIMET u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj Operativnog programa za koheziju i konkurentnost 2014—2020. u okviru poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija” s krajnjim rokom provedbe projekta 31. srpnja 2023. godine.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 44.061.083,08 HRK koje Europska unija sufinancira u stopostotnom iznosu.

 

najčitanije