Potpisani ugovori za izgradnju 10 višestambenih zgrada

imp

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je obnovio 2.287 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 837 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava.

 

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 653 odluke za konstrukcijsku obnovu. Sve odluke dostavljene su na postupanje projektantima koji sukladno Zakonu o obnovi izrađuju nalaze i pristupaju izradi projektne dokumentacije.

 

Do danas su potpisani ugovori sa vlasnicima za izgradnju 56 zamjenskih obiteljskih kuća čija je realizacija izgradnje pokrenuta razradama prilagodbenih projekata, geodetskim i geomehaničko – istražnim radovima, uklanjanjem potresom uništenih kuća i izgradnjom novih tipskih zamjenskih kuća.

 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je gradilišta na kojima se grade zamjenske obiteljske kuće te se informirao oko tijeka i napretka radova. Trenutno su u tijeku građevinski radovi na izgradnji i pripremi izgradnje na 30 lokacija na području Sisačko – moslavačke i Zagrebačke županije.

 

Među zamjenskim tipskim obiteljskim kućama koje su odmakle u fazi izgradnje je kuća obitelji Krznarević iz Starog Farkašića.
”Odlučili smo se za urbani tip kuće, bit će prije gotova i prije ćemo useliti. Iskreno se nadamo prije Božića ako ne i prije. Da mi se unuci vrate, da mi dođu doma ponovo, da mi obitelj bude ponovo na okupu. Važno da je krenulo. To je sad užitak ovdje svako jutro vidjeti ljude. Dođe njih po par kamiončića, kamiona, desetak – dvanaest ljudi, petnaest neki dan. Kopa se, radi, šaluje, sutra bi već trebalo biti betoniranje tako da je to užitak gledati ”, izjavio je stradalnik Stjepan Krznarević.

Započela je izgradnja obiteljske kuće obitelji Novosel u Kravarskom, a vlasnica gospođa Ljubica Novosel izjavila je: ” Danas su počeli radovi, ja sam presretna da su počeli. A kad će biti završeni to vam ne mogu reći, ali ja se nadam, ako je montažna da bi trebalo do osmoga mjeseca biti gotovo ”.

 

Državni tajnik Gordan Hanžek ispred Središnjeg državnog ureda potpisao je 24. travnja ugovore sa tri tvrtke ZP Radanović, Lavčević d.d. i Gradnja Alaber d.o.o. za izvođenje radova izgradnje deset višestambenih zgrada, od čega su 4 višestambene zgrade u Petrinji sa 64 stana, 4 višestambene zgrade u Glini sa 52 stana i 2 višestambene zgrade u Topuskom sa 26 stanova. Ukupna vrijednost svih ugovora iznosi 143.006.370,13 kn s rokom izgradnje 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru.

 

Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

najčitanije