Potpisan ugovor o kupnji zgrade OTP banke za novu knjižnicu

imp

251020211635202313.jpeg

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak uskoro seli na novu lokaciju – iz neadekvatnog prostora u Rimskoj ulici, u zgradu na Trgu Ljudevita Posavskog, koju je Grad Sisak kupio od OTP banke.
Ugovor o kupoprodaji s predstavnicima OTP-a potpisala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
„Cijeli ovaj proces i cijela ova realizacija ne bi bila moguća bez odlične suradnje s OTP bankom. Gradsko vijeće dalo je suglasnost još u studenom 2019. godine, međutim trebalo je punih godinu dana da Vlada RH odobri potpisivanje ugovora s obzirom da Grad Sisak tim ugovorom preuzima određene financijske obveze. Ovime rješavamo dugogodišnji problem neadekvatnog smještaja gradske knjižnice koja se trenutno nalazi u malom prostoru, u prostoru INA Rafinerije. Zastarjeli je to prostor u kojem svakodnevno ima problema s instalacijama, nametnicima i sl. Ovim ugovorom s OPT bankom otkupljujemo nekretninu na Trgu Ljudevita posavskog veličine 1550 m2 i dobivamo novu i modernu knjižnicu za 9 milijuna kuna.“, kaže gradonačelnica, dodajući kako je dodatna pogodnost u ugovoru i to da kamata na kupnju iznosi 0 posto te da se ova nekretnina otplaćuje kroz sljedećih 6 godina.

„Svi naši uvjeti su bili banci prihvatljivi i da banka nije društveno odgovorna i partner Gradu Sisku svih ovih godina ne bismo dobili tako dobre uvjete i ne bismo u tako brzom roku sve to mogli riješiti.“, naglasila je gradonačelnica.

ugovor knjižnica 3ugovor knjižnica 2

Ugovor s Gradom Siskom o kupoprodaji nekretnine potpisao je član uprave OTP banke Nikola Mikša
„Izuzetno nam je drago što smo se mogli pokazati kao pravi partner i staviti na raspolaganje nekretninu koja je Gradu Sisku izuzetno važna. Ovime smo još jednom potvrdili orijentaciju OTP banke kao društveno odgovorne banke i banke kojoj je izuzetno bitno da doprinosi zajednicama u kojima posluje“, rekao je Mikša.

A preseljenju u novi prostor najviše se, naravno, vesele u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak.
„Radim u knjižnici 28 godina i konačno mogu reći da smo dočekali ovaj trenutak. Dugo čekamo novu knjižnicu, uvjeti u starom prostoru su postali nemogući, svaki dan se nešto dogodi, ili pukne cijev ili su problemi s instalacijama. Najznačajnije u svemu tome je da će Siščani dobiti prostor kakav zaslužuju, prvenstveno mislim na mlade ljudi koji su željni znanja i konačno će imati pristojno mjesto gdje će moći doći i boraviti, ali i za korisnike svih generacija.“, poručila je ravnateljica sisačke knjižnice Dubravka Šurlan.

najčitanije