Potkalnički Konjari prikupili i donirali hranu Udruzi Kas

imp

Nedavni potresi na sisačkom i petrinjskom području nisu zaobišli ni Udrugu Kas. Kakvo je stanje doznali od Anite Trstenjak, tajnice Udruge.
„U potresu su nam stradale prostorije u kojima su nam kancelarije i štale u kojima borave konji. Pojavila su se i puknuća iz kojih je izlazila voda, a i nasip je popucao pa smo bili prisiljeni napustiti svoje prostorije. U udruzi je 6 konja koji su sada preseljeni na nove lokacije i dok stručnjaci ne pregledaju teren nećemo znati što dalje. Osim statičara dolaze nema i geolozi provjeriti teren, pa ćemo onda znati više.“, rekla je Trstenjak.

udruga kas 6 udruga kas 5  udruga kas 3udruga kas 2udruga kas 1
Kako bi im pomogli osigurati hranu za životinje organizirala se ekipa Potkalničkih Konjara koja je danas dovezla više od 10 tona hrane.
„Dovezli smo stočnu hranu, kukuruz i nešto smjese. Dio hrane ćemo istovariti u Sisku, a dio vozimo u Cepeliš. Jedan dio nas poljoprivrednika, voćara i stočara iz Đakova se okupio i donirao nešto sijena i hrane. Doveženo je 4 tone smjese koncentrata i 7 do 8 tona kukuruza, ječma i ostalog.“, rekao nam je Marijan Grubišić iz Đakova dodajući kako je ovo prva tura pomoći. Iduća stiže na proljeće.

udruga kas 11 udruga kas 10 udruga kas 9 udruga kas 8udruga kas 7

Foto – Udruga Kas

najčitanije